markkinointi,  Yleinen

Sähköiset uutiskirjeet markkinoinnin apuna

Vaikka Printti pitääkin pintansa mainostajien ykkösvaihtoehtona, kasvaa sähköisten markkinointikanavien suosio jatkuvasti. Yksi parhaiten tunnetuista sähköisistä markkinointikanavista on sähköinen uutiskirje. Sähköinen uutiskirje on erityisen hyvä markkinointikanava verkkokaupoille, koska uutiskirjeessä voi ohjata lukijoita suoraan kauppaan ostoksille ja ostopäätös voi syntyä saman tien.

Sähköisissä uutiskirjeissä on omat hyvät ja huonot puolensa. Hyviä puolia on, että niiden lähettäminen on edullista, ja usein kuluttajat ovat  aidosti kiinnostuneet yrityksen tarjoamista tuotteista kun he kerran ovat uutiskirjeen vaivautuneet tilaamaan.

Uutiskirjeistä tosin alkaa olla jo ylitarjontaa, ainakin minun sähköpostissani. Tämän vuoksi ne useinmiten päätyvät roskakoriin ilman sen suurempaa syventymistä. Uutiskirjeiden tulisikin olla riittävän kiinnostavia, jotta ne tulisivat luetuksi ja parhaimmassa tapauksessa johtaisivat kauppaan.

Itse koen, että tärkeintä hyvässä uutiskirjeessä on puhutteleva tai muuten kiinnostava otsikko. Lisäksi uutiskirjeen tulisi olla ajankohtainen ja tarjota jotain sellaista, joka saa minussa aikaan jonkin toimenpiteen, kuten klikkauksen lisätietoihin. Kannattaa myös miettiä kuinka usein uutiskirjeitä lähettää, useinmiten lopetan sellaisten uutiskirjeiden tilauksen, joita tulee päivittäin, se on jo vähän liikaa.

Kannattaa myös muistaa, että kuluttajille ei saa lähettää sähköisiä uutiskirjeitä, jolleivat he itse ole kirjettä tilanneet. Myös Yhteystietojen säilytystä säätelee tietosuojalaki, johon kannattaa tutustua ennen kuin alkaa kerätä omaa osoiterekisteriä.

Yrityksien osoitteita voi ostaa markkinointirekisteristä, eli yrityksille voi lähettää sähköisiä uutiskirjeitä oman harkinnan mukaan. Kannattaa kuitenkin antaa vastaanottajalle mahdollisuus perua uutiskirjeen tilaus, jotta kirjeet eivät käänny itseään vastaan.

Uutiskirjeiden luomiseen ja osoitteiden hallintaan on olemassa monia eri sovelluksia, suurin osa näistä on maksullisia, mutta myös ilmaisia löytyy, kuten Mailchimp, josta voi lähettää kirjeitä ilmaiseksi jopa 2000 osoitteeseen kuukaudessa.

Tämä uutiskirjeasia tuli ajankohtaiseksi kun eräs asiakkaani halusi alkaa lähettää uutiskirjettä yrityksille. Hän päätyi Nebulan valmiiseen uutiskirje-ohjelmistoon, joka vaikuttaa varsin toimivalta paketilta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *