kalenteripohja

Haluatko tehdä oman kalenterin?

Näin alkusyksystä monet yritykset, järjestöt ja urheiluseurat alkavat pohtia oman seinä- tai pöytäkalenterin toteuttamista. Kalentereita tehdään asiakkaille lahjoiksi tai myyntiin.

Kalenterin julkaiseminen on Suomessa vapaata, joten kuka tahansa voi julkaista oman kalenterin. Huomioitavaa on, että tekijänoikeus suomalaiseen ja suomenruotsalaiseen nimipäiväluetteloon sekä kissojen, koirien ja hevosten nimipäivälistoihin on Helsingin yliopistolla.

Vaikka omia kalentereita voi siis julkaista vapaasti, tarvitaan nimipäivien käyttöön aina lupa.

Lupaa voi hakea Yliopiston almanakkatoimistosta. Lupaan liittyy myös tekijänoikeusmaksun maksaminen, jonka suuruus riippuu kalenterien painosmäärästä. Almanakkatoimistosta voi myös ostaa valmiit kalenteriruudukot, mikäli niitä ei haluta itse tehdä tai teettää graafikolla.

Kalenterin julkaisijalla on tietysti oltava oikeudet myös kalenterissa julkaistavien kuvien ja muun materiaalin julkaisuun. Kalenteriin painettavien kuvien on oltava riittävän hyvälaatuisia painotuotteeseen. Kannattaa kysyä teknisiä tietoja esimerkiksi kirjapainosta, jossa aikoo kalenterin painattaa.

Haluatko teettää oman kalenterin? Kysy tarjousta kalenterin taittamisesta. Tarvittaessa voin hoitaa yhteydet almanakkatoimistoon ja kirjapainoon puolestasi, jolloin sinun ei tarvitse huolehtia teknisistä yksityiskohdista lainkaan.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *